H�lsogiganten.se
 x 
Kundvagn - 0,00 kr

  • Kundvagnen är tom

Alfaliponsyra, 60 kapslar

Artikelnummer:EP-4350748
tillskott av Alfaliponsyra som är en organisk svavelförening härledd från oktansyra
196 kr
 

Beskrivning

Alfaliponsyra 60 kapslar IMS Nutrition

Alfaliponsyra (ALA) är en organisk svavelförening härledd från oktansyra och har använts kliniskt sedan 1950-talet för en rad olika sjukdomar och tillstånd.

ALA innehåller två svavelatomer förbundna med en disulfidbindning. Det har använts kliniskt sedan 1950-talet för en rad olika sjukdomar och tillstånd.  ALA syntetiseras i de mänskliga cellerna från utgångssubstansen oktansyra (Kaprylsyra) genom en fettsyrabiosyntesen.

Alfaliponsyra är en av de starkare antioxidanter som vetenskapen känner till. Den verkar genom att återbilda olika antioxidanter och förlänga deras biologiska livstid i kroppen.  Den är framför allt känd för två saker: sina energigivande egenskaper och att det är en kraftfull antioxidant. 

1951 upptäcktes liponsyra och dess funktion, att cellernas mitokondrier metaboliserar glukos till energi. Vid tillräcklig nivå av liponsyra i kroppen omvandlar mitokondrierna liponsyra till en ännu kraftfullare antioxidant, dihydroliponsyra. Alfaliponsyra är en universell antioxidant då den är både vattenlöslig och fettlöslig och klarar alltså att neutralisera fria radikaler i båda miljöerna.  Nyare forskning har visat att liponsyra har en regenerande verkan på levern och påverkar leverfunktionen positivt och att liponsyra stärker immunsystemet och ökar verkningsgraden av insulin.

Liponsyra har visat sig utgöra ett bra skydd mot grå starr då liponsyrans vattenlöslighet och antioxidativa egenskaper bidrar till att lindra oxidativ stress i ögat. Naturligt förekommer liponsyra i rött kött, inälvor, gröna bladgrönsaker, spenat, broccoli, ärter, brysselkål, riskli.

Alfaliponsyra är lämplig att ta av vegetarianer. Idrottsutövare är en annan grupp som gärna äter liponsyra, då det hjälper dem till höga prestationer och hålla sig fria från infektioner.

Innehåller 60 kapslar.

Dosering:

2-3 kapslar om dagen morgon och kväll.

Ingredienser:

Varje kapsel ger 400 mg Alfaliponsyra.

Kapseln är gjord av gelatin.

Förvaring:

Torrt. Oåtkomligt för barn.

Nyhetsbrev

Kontakta oss

Energigatan 15C
434 37 Kungsbacka

info@halsogiganten.se