H�lsogiganten.se
 x 
Kundvagn - 0,00 kr

  • Kundvagnen är tom
TOPPSÄLJARE
daosin-30-kapslar8

Daosin, 30 kapslar

Artikelnummer:RB-4356694-A
Proteinextrakt med histaminnedbrytande diaminoxidas enzym
319 kr
Tillverkare : RevivaBio
 

Beskrivning

Daosin 30 kapslar RevivaBio

Daosin innehåller det histaminnedbrytande enzymet diaminoxidas och kan vara till hjälp vid histaminintolerans.

Daosin är ett kosttillskott som innehåller det histaminnedbrytande enzymet diaminoxidas (förkortas ofta DAO) som hos människan bildas i mag-tarmkanalen. Den spelar en viktig roll för nedbrytningsförmågan av föda innehållande biogena aminer. Enzymet används vid känningar av histamin. Histamin i maten skall normalt brytas ner i tunntarmen av diaminoxidas, men har man brist på enzymet får man ofta besvärliga symtom.

Man kan också lida av histaminintolerans även om man har tillräcklig produktion av diaminoxidas. Orsaken är då att man är särskilt känslig för histamin. Att mäta kroppens enzymaktivtet av diaminoxidas är därmed inte helt tillförlitligt.

Vad är histaminintolerans?

Histamin finns i vår föda. Histamin i maten bryts normalt ner i tunntarmen av ett enzym som heter diaminoxidas. Relativt många människor saknar permanent eller tillfälligt en tillräcklig produktion av diaminoxidas. Man kan då inte bryta ner histamin i maten tillräckligt vilket leder till att man kan drabbas av histaminintolerans och kan ge flera symptom.

Histaminenzymer hjälper i första hand till att spjälka histamin i födan och tas därför i samband med mat för hjälpa kroppen att bryta ner histamin i maten. Det går även bra att ta på tom mage för att sänka histaminhalter i blodet. Daosin används i första hand i förebyggande syfte, för att undvika reaktioner på mat, och för att förhindra astma, migrän, insomnia och andra symptom på histaminintolerans

Nedan följer några reaktioner som kan grunda sig i histaminintolerans:

  • Mag-tarmbesvär (illamående, kräkningar, buksmärtor, gaser, ballongmage och diarré)
  • Hudbesvär (eksem, nässelfeber, flush, klåda, rodnad)
  • Huvudvärk och migrän
  • Astmaliknande besvär, nästäppa, nysningar, rinnande näsa
  • Hjärtklappning, hjärtarytmier, blodtrycksfall, brännande känsla i mun och svalg
  • Yrsel
  • Andra allergiliknande symtom

Du som har något eller flera av ovanstående symtom och misstänker att det handlar om histaminintolerans kan pröva Daosin. Undvik med fördel föda med höga histaminhalter så som många olika ostar, makrill, tonfisk, ansjovis, sardiner, rödvin, lagrade köttprodukter som salami, korv och rökt skinka, spenat och tomater, surkål och sojasås. Lång lagring av mat, hög temperatur och dålig hygien ökar också mängden histamin.

Förpackningen innehåller 30 kapslar.

Dosering:

Tag dagligen 1-2 kapslar med vätska 20 minuter före frukost, lunch och middag.

Ingredienser:

Fyllnandsmedel (mikrokristallinisk cellulosa), Vegetabilisk kapsel (Hydroxipropylmetylcellulosa), fyllnadsmedel (Sackaros), vitamin C (ascorbinsyra), fyllnadsmedel (risstärkelse), Ytbehandlingsmedel (Shellack), fyllnadsmedel (hydroxypropylcellulosa), extrakt av grisnjure protein (diaminoxidas), Förtjockningsmedel (Polyvinylpolypyrroolidon), smörjmedel (Talk), Förtjockningsmedel (acetylerad stärkelse, Karboximetylcellulosa), fuktgivare (Glycerol).

Innehåll:

  Per 1 kapel Per 2 kapslar
Proteinextrakt 4,25 mg 8,5 mg
Diaminoxidas 0,298 mg 0,594 mg

Förvaring:

Oåtkomligt för barn.

Allergi

När vårt immunsystem reagerar oväntat på något vanligt ämne och bildar antikroppar mot detta ämne uppstår det vi kallar för allergi. I vanliga fall så skyddar immunsystemet oss mot skadliga bakterier och virus, men vid en allergi så startar det en reaktion i kroppen som visar sig som besvärliga symptom. Dessa symptomen är oftast astma, rinnande näsa, kliande ögon eller likande och kan vara mycket besvärande för den som drabbas av allergi.

Det vi många känner igen och kallar i folkmun för hösnuva är vanligt och kan utlösas av irriterande ämnen så som pollen, päls, damm, födoämnen och många fler. Säsongsbetonad luftburen allergi kan orsaka mycket lidande under våren och sommaren då träd och gräs blommar. För att minska på lidandet finns det allergimediciner på marknaden, med de kan orsaka olika biverkningar som trötthet och liknande. Därför rekommenderar vi mer naturliga hälsoprodukter som är effektiva och håller vad de lovar.

Nyhetsbrev

Kontakta oss

Energigatan 15C
434 37 Kungsbacka

info@halsogiganten.se