H�lsogiganten.se
 x 
Kundvagn - 0,00 kr

  • Kundvagnen är tom

Bio-Calcium+D3+K1+K2, 150 tabletter

Artikelnummer:PN-4350609
Högdoserat och biotillgängligt kalkpreparat med vitamin D och vitamin K
175 kr
Tillverkare : Pharma Nord
 

Beskrivning

Bio-Calcium+D3+K1+K2 150 tabletter Pharma Nord

Högdoserat och biotillgängligt kalkpreparat med vitamin D och vitamin K i tabletter med pepparmintsmak.

Kalcium är ett av de mest förekommande mineralerna i kroppen. Tillsammans med vitamin D3, en av de andra ingredienserna i Bio-Calcium+D3+K1+K2, bidrar det till att bibehålla normala ben och tänder hos vuxna, samt bidrar till normal tillväxt av ben hos barn. Vitamin K, som också bidrar till att bibehålla normal benvävnad, finns i vissa grönsaker. Mjölk och andra mejeriprodukter förespråkas traditionellt som ideala kalciumkällor, men du kan också få ett högt intag av kalcium genom att konsumera grönsaker rika på detta mineral. För att få D-vitamin behöver du öka mängden solexponering (vitamin D syntetiseras i huden när den utsätts för UV-strålning) eller äta mat med hög halt av D-vitamin, som till exempel fet fisk.

Det är viktigt att du får tillräckligt med kalcium, vitamin D och vitamin K under åren när dina ben utvecklas tills de slutligen når sin toppmassa (vanligtvis runt en ålder av 35 år). Från och med då överstiger mängden kalcium som försvinner från benvävnaden den mängd som lagras, vilket orsakar en nettoförlust av benmassa (ca 0,6% per år). Även om det är en långsam och gradvis förlust, drar du nytta av en så hög ”peak bone mass” som möjligt i början av denna åldersrelaterade förlust av benvävnad. Dessutom drabbas kvinnor ytterligare av en hormonrelaterad förlust av benmassa från början av klimakteriet, vilket gör att deras totala årliga benförlust blir upp till cirka en procent (eller 10 procent på ett decennium).

Förpackningen innehåller 150 tabletter.

Dosering:

2 tabletter dagligen, helst med mat och vatten.

Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas.

Ingredienser:

Kalcium (kalciumkarbonat), sötningsmedel: sorbitol, klumpförebyggande medel: polyvinylpyrrolidon, sötningsmedel: xylitol, ytbehandlingsmedel: hydroxipropyl-metylcellulosa, klumpförebyggande medel: magnesiumsalter av fettsyror, peppamintpulver, konsistensmedel: kiseldioxid, vitamin K (fytomenadion, menakinon), vitamin D3 (kolekalciferol).

Innehåll:

  Per 2 tabletter % av RDI*
Kalcium 1000 mg 125%
Vitamin D 10 µg 200%
Vitamin K 70 µg 93%

*Dagligt referensintag

Förvaring:

Förvaras i rumstemperatur, ej i direkt solljus.

Förvaras utom räckhåll för små barn.

Nyhetsbrev

Kontakta oss

Energigatan 15C
434 37 Kungsbacka

info@halsogiganten.se