H�lsogiganten.se
 x 
Kundvagn - 0,00 kr

  • Kundvagnen är tom

Gurkmeja Complex, 60 kapslar

Artikelnummer:EP-4345733
Gurkmeja med många hälsobringande effekter
298 kr
 

Beskrivning

Gurkmeja Complex 60 kapslar IMS Nutrition

Gurkmejapulver varav 50 mg gurkmejaextrakt med många hälsobringande effekter, kanske mest känd för sina antiinflammatoriska egenskaper.

De viktigaste kemiska komponenter i gurkmeja är en grupp av föreningar som kallas curcuminoider, som innefattar curcumin, dimethoxycurcumin och bisdemethoxycurcumin. Den bäst studerade föreningen är curcumin, som utgör 3,14 % (i genomsnitt) av ordinär gurkmejapulver. Den aktiva föreningen curcumin har en rad olika biologiska effekter, inklusive antiinflammatoriska, antioxidant, anticancerogena och antivirala aktiviteter vilket indikerar en potential i klinisk medicin.

Piperin är en alkaloid som finns bland annat i svartpeppar. Den har traditionellt använts som en insektisid, dvs. den har förmågan att ta död på olika larver, parasiter, amöbor och dylikt. Gurkmeja har en låg biotillgänglighet (ca 10 %), men vid tillförsel av piperin förhöjs biotillgängligheten till närmare 80 %. Piperin har nämligen förmågan att öppna specifika membrantransportkanaler i tarmcellen vilket leder till ökad upptagning av de specifikt intressant substanserna i gurkmeja.

Förpackningen innehåller 60 tabletter.

Dosering:

2 kapslar per dag eller enligt ordination. Dosering bör uppdelas i två intag, morgon och kväll.

Ingredienser:

Gurkmejapulver 1:1. Gurkmejaextrakt (95 %). Fyllnadsmedel (mikrokristallinsk cellulosa och vegetabiliska magnesiumsalter av fettsyror). Piperinextrakt.

Varje kapsel innehåller 300 mg gurkmejapulver och gurkmejaextrakt samt 10 mg extrakt av svartpeppar.

Förvaring:

Torrt. Oåtkomligt för barn.

Nyhetsbrev

Kontakta oss

Energigatan 15C
434 37 Kungsbacka

info@halsogiganten.se