H�lsogiganten.se
 x 
Kundvagn - 0,00 kr

  • Kundvagnen är tom

Gurkmeja Complex, 60 kapslar

Artikelnummer:EP-4345733
Gurkmeja med många hälsobringande effekter
298 kr
Tillverkare : Egenvårdspoolen
 

Beskrivning

Gurkmeja Complex 60 kapslar IMS Nutrition

Gurkmejapulver varav 50 mg gurkmejaextrakt med många hälsobringande effekter, kanske mest känd för sina antiinflammatoriska egenskaper.

De viktigaste kemiska komponenter i gurkmeja är en grupp av föreningar som kallas curcuminoider, som innefattar curcumin, dimethoxycurcumin och bisdemethoxycurcumin. Den bäst studerade föreningen är curcumin, som utgör 3,14 % (i genomsnitt) av ordinär gurkmejapulver. Den aktiva föreningen curcumin har en rad olika biologiska effekter, inklusive antiinflammatoriska, antioxidant, anticancerogena och antivirala aktiviteter vilket indikerar en potential i klinisk medicin.

Piperin är en alkaloid som finns bland annat i svartpeppar. Den har traditionellt använts som en insektisid, dvs. den har förmågan att ta död på olika larver, parasiter, amöbor och dylikt. Gurkmeja har en låg biotillgänglighet (ca 10 %), men vid tillförsel av piperin förhöjs biotillgängligheten till närmare 80 %. Piperin har nämligen förmågan att öppna specifika membrantransportkanaler i tarmcellen vilket leder till ökad upptagning av de specifikt intressant substanserna i gurkmeja.

Förpackningen innehåller 60 tabletter.

Dosering:

2 kapslar per dag eller enligt ordination. Dosering bör uppdelas i två intag, morgon och kväll.

Ingredienser:

Gurkmejapulver 1:1. Gurkmejaextrakt (95 %). Fyllnadsmedel (mikrokristallinsk cellulosa och vegetabiliska magnesiumsalter av fettsyror). Piperinextrakt.

Varje kapsel innehåller 300 mg gurkmejapulver och gurkmejaextrakt samt 10 mg extrakt av svartpeppar.

Förvaring:

Torrt. Oåtkomligt för barn.

Kontakta oss

Hälsogiganten AB
Heden hus 124
821 31 Bollnäs

info@halsogiganten.se

Nyhetsbrev

Intuit Mailchimp