H�lsogiganten.se
 x 
Kundvagn - 0,00 kr

 • Kundvagnen är tom

Linfröolja, 250 ml

Artikelnummer:SF-4461838
Ekologisk Linfröolja som är en väldigt god källa till Omega 3
95 kr
Tillverkare : Helhetshälsa
 
 • Linfröolja 250 ml Helhetshälsa

  Ekologisk Linfröolja som är en väldigt god källa till Omega 3.

  Linfröolja är en god källa till ALA (alfa-linolensyra), en omega 3-fettsyra. ALA bidrar till att bibehålla normala kolesterolvärden i blodet. Den gynnsamma effekten uppnås vid ett dagligt intag av 2 g ALA. 1 msk Linfröolja ger 8 g ALA. Helhetshälsas ekologiska Linfröolja har en väldigt mild och fin smak. Det beror på att leverantören reserverar de allra bästa linfröna åt företaget. Helhetshälsas Linfröolja kallpressas av ekologiska linfrön som odlas i Europa. Den är berikad med naturligt E-vitamin. E-vitaminet är en antioxidant som bevarar den färska oljans fina egenskaper och ger förbättrad hållbarhet, samtidigt som oljans näringsvärde höjs. Oljan pressas i en syrefri atmosfär. Även flaskan har en syrefri atmosfär, vilket på bästa möjliga sätt bevarar oljans hälsosamma egenskaper och skyddar den mot oxidering.

  • Bevaras fräsch av syrefri atmosfär
  • Bra för kolesterolvärdena
  • Ekologisk olja från Europa
  • Mild smak
  • Miljövänligt förpackad

  Ekologisk

  Linfröoljan kallpressas varsamt ur ekologiska linfrön i en syre-och ljusfri process utan uppvärmning eller raffinering. Oljan berikas med E-vitamin och tappas på en mörk flaska som skyddar mot ljus och syre.

  Flaskan

  Helhetshälsas Linfröolja skyddas av en syrefri atmosfär. Skyddet består så länge folien över flaskans öppning är obruten. Flaskan innehåller inte mjukgörare eller bisfenol A. Den är testad vid 40 graders temperatur, för att säkerställa att ingen migration av ämnen från plasten sker.

  4 Tokoferoler

  E-vitaminet ingår som antioxidant för att bevara Linfröoljan färsk. E-vitaminet i Helhetshälsas Linfröolja är en blandning av 4 tokoferoler: alfa-, beta-, gamma- och delta-tokoferol.

  Mild smak

  Helhetshälsas Linfröolja kommer från ekologiska bruna linfrön med extra mild smak. Fröna är odlade i Europa. Oljan är registerat av Vegan Society: kan användas även av vegetarianer och veganer.

  Förpackningen innehåller 250 ml.

  Dosering:

  1 matsked (15 ml, 14 g).

  God på sallad och i smoothie. Den är inte lämplig för upphettning.

  Ingredienser:

  Kallpressad ekologisk linfröolja berikad med naturligt E-vitamin (alfa-, beta-, delta- och gammatokoferol, i en bas av solrosolja).

  Innehåll

    Per 100 g Per 1 msk
  Alfa-linolensyra, ALA (Omega 3) 57 g 8 g
  Linolsyra (Omega 6) 15 g 2,3 g
  Oljesyra (Omega 9) 16 g 2,2 g
  Vitamin E 40 mg 5,6 mg

  *Dagligt referensintag

  Förvaring:

  Förvara Helhetshälsa ekologiska Linfröolja svalt.

  Öppnad flaska förvaras väl tillsluten i kylskåp och förbrukas inom 4-6 veckor efter öppnandet.

  Undvik exponering för direkt solljus.

   

Nyhetsbrev

Kontakta oss

Energigatan 15C
434 37 Kungsbacka

Telefon: 0300-70798
Mail: info@halsogiganten.se