H�lsogiganten.se
 x 
Kundvagn - 0,00 kr

  • Kundvagnen är tom

BioActive Q10 Uniqinol, 60 kapslar

Artikelnummer:PN-4358604
Mjuka gelatinkapslar med 30 mg coenzym Q10 i den reducerade formen
319 kr
Tillverkare : Pharma Nord
 

Beskrivning

BioActive Q10 Uniqinol 60 kapslar Pharma Nord

Mjuka gelatinkapslar med 30 mg coenzym Q10 i den reducerade formen (ubiqinol).

BioActive Uniqinol innehåller den reducerade formen av Q10, känd under namnet ubiqinol, i naturen en mycket instabil form av Q10. I kroppen växlar Q10 form mellan ubiqinon (oxiderad Q10) och ubiqinol (reducerad Q10) i energiproduktionen beroende på om det biokemiskt donerar eller accepterar en elektron. De växlande två formerna av Q10 är båda viktiga i den mänskliga biokemin, då ubiqinon startar den cellulära energiproduktionen och ubiqinol är en biprodukt av samma process och därmed en viktig antioxidant.

Ubiqinol är praktiskt taget vitt i motsats till ubiqinon som har en karakteristisk gul färg. Så snart ubiqinol exponeras för syre ändras den till sin oxiderade form ubiqinon (med gul färg). Pharma Nord har utvecklat en speciell teknik som skyddar ubiqinol inuti kapslarna och förhindrar omvandling till ubiqinon, dvs. att donation av en elektron sker (oxidation).

Bio-Uniqinol är en stark antioxidant och hjälper kroppen fylla på låga nivåer av Q10. Bio-Uniqinols säkerhet och effekt har studerats och dokumenterats i laboratorieexperiment och kliniska prövningar.

Det finns en nackdel med ubiqinol som kosttillskott. Ubiqinol oxideras så fort det utsätts för syre och återgår därmed till sin ursprungliga form, ubiqinon. Med hjälp av en speciell tillverkningsprocess har dock Pharma Nord lyckats inkapsla Q10 på ett sätt som gör att det kan förbli i sin reducerade form. Våra patentsökta mjukgelskapslar skyddar BioActive Uniqinol från ljus och oxidation för att leverera föreningen i dess avsedda form inuti kroppen.

Förpackningen innehåller 60 kapslar.

Dosering:

1 kapsel dagligen.

Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas.

Ingredienser:

Kokosolja, kapselhölje: gelatin (nötkreatur), fuktighetsbevarande medel: glycerol, coenzym Q10 (ubiqinol), färgämne: sockerkulör (E150c), renat vatten, vitamin C (L-askorbinsyra), förtjockningsmedel: kiseldioxid, antioxidant: blandning av tokoferoler, färgämne: titandioxid.

Innehåll:

  Per 1 kapsel % av RDI*
Coenzym Q10 30 mg Ej fastställt
Vitamin C 12 mg 15%

*Dagligt referensintag

Förvaring:

Förvaras mörkt och torrt i rumstemperatur. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Uppiggande

Idag är det inte helt ovanligt att man ofta känner sig stressad, trött och orkeslös. Att orka med långa dagar på jobbet, ta hand om familj, genomgå stressiga perioder i livet, en bristande kosthållning bestående av näringsfattig mat, otillräckligt med motion och mycket stillasittande och dålig sömn är alla faktorer som kan spela roll till varför det ibland känns som om att kroppen inte orkar hänga med. Mycket av detta går att förbättra genom enkla livsförändringar men ibland krävs det en extra kick utifrån för att verkligen orka med, och då kan naturliga kosttillskott som en komplettering till din dagliga kost vara ett bra alternativ.

Naturen är rik på örter, växter och rötter som är fullspäckade med näring och goda hälsoegenskaper. Några av dessa kan bidra med olika uppiggande effekter och kan vara extra lämpliga att ta under tröttsamma stunder. Ginseng, rysk rot, rosenrot och schisandr är alla fyra välkända medicinalväxter sen länge använts för att motverka trötthet och stress på grund av dess uppiggande och stärkande effekt.

Nyhetsbrev

Kontakta oss

Energigatan 15C
434 37 Kungsbacka

Telefon: 0300-70798
Mail: info@halsogiganten.se