H�lsogiganten.se
 x 
Kundvagn - 0,00 kr

 • Kundvagnen är tom

Wild Yam, 240 kapslar

Artikelnummer:DC-4351076
Rotväxt, vars rötter och knölar innehåller planthormonet diosgenin
428 kr
Tillverkare : DCG
 
 • Wild Yam, 240 kapslar - DCG

  Wild yam är en rotväxt, vars rötter och knölar innehåller planthormonet diosgenin.

  DCG Wild Yam är ett kosttillskott med extrakt från Wild Yam (Jamsrot) samt Lecitin. Extraktet från Jamsroten är standardiserat för 16% diosgenin, fytoöstrogen. Wild Yam är en flerårig näringsrik växt vars rötter och knölar innehåller flera aktiva ämnen så som vitaminer, antioxidanter (dioscorin) och växthormonet, Diosgenin. Diosgenin är en föregångare till både progesteron och DHEA.

  Wild Yam fungerar lika bra för både kvinnor som män och har traditionell användning vid hormonell obalans som t.ex. PMS, under klimakteriet, pre-klimakteriet, vid nedstämdhet och för ökad sexlust. Hormonbalansen påverkar bland annat värmevallningar, vaginal torrhet, humörsvängningar, irritabilitet, viktökning och sömnproblem.

  Wild Yam har traditionellt använts som en medicinsk ört som kramplösande. Växten har en avslappnande effekt på glatta muskler och kan minska livmoderssammandragningar och lätta på kraftig mensvärk. Den har också en positiv effekt på nervsmärtor och kramp efter gynekologiska operationer (t.ex. borttagning av myom eller äggstockscystor) samt för matsmältningen och vid IBS.

  Lecitin bidrar enligt studier till ett balanserat humör samt sänker LDL kolesterolet.

  Förpackningen innehåller 240 kapslar.


  Dosering:

  2 kapslar morgon och kväll.


  Ingredienser:

  Mikrokristallin cellulosa (fyllnadsmedel), wild yam-extrakt (Dioscorea opposita), sojalecitin (GMO-fri), magnesiumstearat (klumpförbyggandemedel), vegetabilisk kapsel tillverkad av cellulosa.


  Innehåll:

    Per 4 kapslar % av RDI*
  Extrakt av Wild Yam 400 mg Ej fastställt
  Sojalecitin 400 mg Ej fastställt

  *Dagligt referensintag


  Förvaring:

  Förvaras torrt i tillsluten förpackning och oåtkomligt för barn.

   

Nyhetsbrev

Kontakta oss

Energigatan 15C
434 37 Kungsbacka

info@halsogiganten.se