H�lsogiganten.se
 x 
Kundvagn - 0,00 kr

 • Kundvagnen är tom

Zink, 90 kapslar

Artikelnummer:AP-4350139
Innehåller zinkcitrat, zinkglukonat och zinkglycinat
80 kr
Tillverkare : Alpha Plus
 
 • Zink 25 mg 90 kapslar Alpha Plus

  Innehåller zinkcitrat, zinkglukonat och zinkglycinat.

  Zink är ett livsnödvändigt mineral. Det ingår i 100-tals enzymer i kroppen som påverkar omsättningen av proteiner, kolhydrater, fett, nukleinsyror och vissa vitaminer som till exempel vitamin A.

  Zink är nödvändigt för ett friskt och starkt immunsystem. Zink medverkar bland annat i produktion av T-celler. Zink är en viktig antioxidant som skyddar cellerna mot oxidativ stress och bidrar till normal syra-basbalans.

  Även mineraliseringen av skelettet kräver zink. Zink bidrar till att bibehålla normal benstomme, normalt hår, normala naglar, normal hud och normal synförmåga. Vidare ingår zink i insulin och förefaller behövas för insulinets frigörande.

  Kroppen på en vuxen människa innehåller 2–4 g zink. 78 procent finns i skelettet, muskulaturen och huden. Zink hör till de mineral som är svårast för kroppen att ta upp från födan. Kroppen har dessutom svårt att mobilisera ett eventuellt förråd av zink.

  Förpackningen innehåller 90 kapslar.

  Dosering:

  1 kapsel, en till två gånger dagligen med måltid.

  Ingredienser:

  Stabiliseringsmedel (mikrokristallin cellulosa), zink (zinkcitrat, zinkglukonat, zinkglycinat), stabiliseringsmedel (magnesiumsalter av fettsyror). Kapsel (vegetabilisk cellulosa).

  Innehåll:

    Per 1 kapsel % av RDI*
  Zink 25 mg 250%

  *Dagligt referensintag

  Förvaring:

  Utom räckhåll för barn.

Nyhetsbrev

Kontakta oss

Energigatan 15C
434 37 Kungsbacka

info@halsogiganten.se