fbpx
H�lsogiganten.se
 x 
Kundvagn - 0,00 kr

  • Kundvagnen är tom

Kunskap

Vi på Hälsogiganten vill erbjuda dig som är intreserad av hur man kan uppnå ompimal hälsa kunskap, kloka råd och massor av inspiration. I vår kunskapssida delar vi med oss av produktinformation, inspirerande artiklar och tips och goda råd inom hälsa och välmående.

Låt dig inspireras med oss på Hälsogiganten!

Kolesterol är en viktig typ av fett som finns i blodet och är avgörande för att kroppen ska fungera korrekt. Det finns två huvudtyper av kolesterol: LDL (lågdensitetslipoprotein) och HDL (högdensitetslipoprotein).

LDL-kolesterol, även känt som "dåligt" kolesterol, kan ansamlas på artärväggarna och orsaka blockeringar som leder till hjärtproblem och stroke. Å andra sidan hjälper HDL-kolesterol till att transportera överskott av kolesterol till levern för borttagning, vilket gör det till "bra" kolesterol.

Faktorer såsom kost, motion, genetik och livsstil spelar en viktig roll för kolesterolnivåerna. Höga nivåer av LDL-kolesterol och låga nivåer av HDL-kolesterol är riskfaktorer för hjärtsjukdomar.

För att hantera kolesterolnivåer rekommenderar läkare ofta en hälsosam livsstil med en balanserad kost, regelbunden motion och vid behov medicinering. Det är viktigt att regelbundet kontrollera kolesterolnivåerna och att följa råd från en läkare för att minska risken för hjärt-kärlsjukdomar.

  • 1
  • 2

Kontakta oss

Hälsogiganten AB
Heden hus 124
821 31 Bollnäs

info@halsogiganten.se

Nyhetsbrev

Intuit Mailchimp